.

The blog is under editing ! Bloggen er under redigering !

Sider

lørdag 11. april 2009

Mappekort

Jeg har lenge tenkt på å lage ett mappekort av denne typen. Har sett det på nettet flere ganger men ikke funnet noen mal eller oppgitte mål til det. Tok utgangspunktet i ett 12 x 12 Bazzill kartong og klippet ut en stor sirkel. Deretter laget jeg brettekantene og vips så var det ett mappekort:-) Vel, ikke fullt så enkelt da......de første forsøkene ble kastet.....hi hi... Fikk liksom ikke disse rutene helt bent og likt ved første forsøk, men kom nå i mål til slutt:-) Tok litt tid å dekorere det og har vel ikke helt funnet ut om det ble for "rotete" eller om det ble ok....... Slik ser fremsiden ut når det er lukket. Litt tomt nå men jeg skal ha navn på når jeg vet hvem som skal få det. Stempelet er fra Stempelglede. Jeg har limt på blonde rundt kanten og en liten perlerad oppå der igjen. Har satt i to splittbinders og laget en liten hempe slik at kortet kan lukkes.
Her ser du hele innsiden av kortet. Mønsterpapiret er fra Tilda Papercraft i en papirblokk jeg kjøpte på Pandura. De fire hvite Grunge Scroll jeg har brukt i hjørnene er fra Stempelglede. Alle tekst stemplene med unntak av det i midten av kortet er kjøpt på Kreativ Hobby. Motivet er fra Nort Star Stamps og det er også teksten til høyre for motivet. Pynt: Charms m/tekst:Embrace, Charms-Veske, blomster,blader, glitter og diamond glaze.
Nærbilde av midten på kortet.
Jeg laget ett lite lommekort hvor en kan legge penger inni og skrive litt. Dette er fremsiden. Stemplene jeg har brukt her er fra Stempelglede. Tekststempelet er fra TilKonfirmanten og det jeg har brukt på kantene er fra GrungeCollection.
Og her er baksiden med plass til å skrive noen ord.
Her er pengelommen. Flekkene som du ser på båndet er limen jeg brukte til å feste båndet med:-/
Pengelommen putter jeg bak midt-panelet på kortet til bare båndet stikker opp.
Slik bretter du kortet: Brett høyre og venstre side inn mot midten. Deretter bretter du den nederste delen opp og til slutt den øverste delen ned.
Og da har du ett mappekort som brettet ser slik ut......... En kan også bruke magneter som lukkemekanisme på slike kort:-)
Og slik ser kortet ut fra baksiden når jeg bretter det ut.
Håper denne forklaringen ble noenlunde ok;-)
Lurer du på noe er det bare å spørre!
Takk for besøket!
Thanks for stopping by!

9 kommentarer:

 1. Nydelig mappekort!! Så flotte detaljer og nydelige farger!
  Håper du har ei fin påske!

  Klem,
  Jorunn

  SvarSlett
 2. Nydelig kort, Astrid!! Flott pyntet, og glimrende forklaring!!

  Da kan jeg hjelpe deg med hvorfor du ikke får større bilder i bloggen ved å klikke på de. Eli Kristin som lærte meg det en gang: Når du har lastet inn bildene på bloggen må du bare flytte de ved å bruke taster, ikke ved å bruke musa og dra. Da bryter du linken som følger kortet, og bare den str du har lastet inn viser. Var det en ok forklaring? Det jeg gjør er å laste inn bildene først, flytte ned det øverste ved å bruke enter tasten for å få tekst over det. Etterpå skriver jeg inn tekst mellom og nederst til slutt.

  Lykke til!

  SvarSlett
 3. ohh wowww Astrid,what a beautiful cards,l love the colour and papers.

  hugs Riet.x

  SvarSlett
 4. OJ det kortet var bare fantastisk nydelig . Flott pyntet og detaljerikt! Trur eg må prøve meg på et slikt en dag!Fortsatt god påske

  SvarSlett
 5. Det var bare kjempefint,Astrid!!!!
  Godt gjort å få det til så bra uten mal!!!
  (men tror det var en forklaring til slikt kort i februar nr av Ett Trykk.....;) Det trenger jo du ikke nå da, men....=)
  God lørdag til deg!
  Klem, Anita =)

  SvarSlett
 6. God påske Astrid! Det mappekortet var nyyydelig! Det ligger mye godt arbeid bak det der ser jeg ;) Herlige farger og papirer. Har kjøpt inn stemplene selv også, de er så flotte! Tipper det blir en stolt og fornøyd konfirmant som mottar det der! ;) Klem,

  SvarSlett
 7. Kjempeflott kort du har laga her :-) Skal berre sjå eg må prøve meg på noko lignande ein dag :-)
  Malen til babyskoen eg har laga fant eg på nettet, men huska dessverre ikkje kor. Takker ellers for koselige tilbakemeldinger fra deg :-)

  Klem, Kine

  SvarSlett
 8. nydeligt kort,og tusen takk for fine bilder der du viser hvordan du lager det,kjempeflott.tror jeg må prøve meg på dette:)

  SvarSlett
 9. Simply wish to say your article is as amazing. The clearness in your post is simply cool and i can assume you are an expert on this subject. Well with your permission allow me to grab your RSS feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please continue the rewarding work.

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en liten hilsen!

Thanks for taking the time to leave me a comment!